"Panasoniku" nude "Reumov" pogon

Bez autora
Feb 15 2011

Holandska investiciona grupa HTP, koja je kupila nemačku kompaniju "Reum", još nije odlučila da li će kupiti i ćerku firmu ove kompanije "Reum DOO Srbija" u Svilajncu. Do kraja marta na sastanku između čelnika kompanija i predstavnika opštine biće dogovoreno kakva će sudbina svilajnačkog pogona biti, a u opštini Svilajnac pripremaju alternativni scenario i ponudu "Panasoniku", koji je zakupio deo pogona nemačke firme, da ga potpuno preuzme. Prema podacima koje je dostavila SIEPA (Agencija za promociju investicija i ulaganja), holandska investiciona grupa HTP postala je vlasnik "Reuma", kompanije za proizvodnju automobilskih delova, koja je započela investiciju i u Svilajncu...

"Panasoniku" nude "Reumov" pogonHolandska investiciona grupa HTP, koja je kupila nemačku kompaniju "Reum", još nije odlučila da li će kupiti i ćerku firmu ove kompanije "Reum DOO Srbija" u Svilajncu.

Do kraja marta na sastanku između čelnika kompanija i predstavnika opštine biće dogovoreno kakva će sudbina svilajnačkog pogona biti, a u opštini Svilajnac pripremaju alternativni scenario i ponudu "Panasoniku", koji je zakupio deo pogona nemačke firme, da ga potpuno preuzme.

Prema podacima koje je dostavila SIEPA (Agencija za promociju investicija i ulaganja), holandska investiciona grupa HTP postala je vlasnik "Reuma", kompanije za proizvodnju automobilskih delova, koja je započela investiciju i u Svilajncu.

- HTP nije u ovom momentu doneo odluku da preuzme i "Reum DOO Srbija". Moguća su dva scenarija za rešavanje budućnosti pogona u Svilajncu. Bivši direktor "Reuma" Nemačka je sada direktor fabrike u Srbiji i do kraja marta sastaćemo se s njim i predstavnicima HTP-a, kada ćemo znati da li su Holanđani zainteresovani za investiciju u Svilajncu. Drugi scenario bio bi da, pošto imamo saznanja da "Panasonik", koji koristi deo "Reumove" hale, želi da se proširi, ponudimo Japancima da kupe kompletan pogon - kaže zamenik predsednika opštine Svilajnac Predrag Milanović. 

Inače, halu fabrike "Reum" u zakup je uzelo novoosnovano preduzeće "Panasonic Electric Works Vossloh-Schwabe Serbia d.o.o". Predstavnici nemačke firme "Reum" su s Ministarstvom ekonomije, Fondom za razvoj, "Volksbankom", koja je dala garancije, i SO Svilajnac potpisali protokol koji predstavlja garanciju da će japanski "Panasonik" u narednih 30 meseci moći nesmetano da radi u hali nemačkog investitora. 

- Moj plan je da uporedo započnem razgovore s direktorom "Panasonika" i vidim ima li interesovanja da oni kupe ceo pogon "Reum", što bi značilo da posle 30 meseci ne bi morali da prave svoju halu. Sve je zasad neizvesno. Nama je najvažnije da se u toj hali radi. Naravno da nam najviše odgovara da cela fabrika radi jer je tada potreba za ljudstvom veća - kaže Milanović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik